Sidabras ar auksas? Kuris tauriųjų metalas sutvertas Jums?

Investuotojams visada kelia nerimą, kur investuoti savo pinigus, kad gautų gerą grąžą. Kai kalbama apie tauriuosius metalus, pagrindiniai pasirinkimai yra sidabras arba auksas. Kiekvienas iš jų turi savo privalumų ir trūkumų, ir kiekvienam investuotojui reikia pasirinkti, kuris geriau atitinka jų poreikius. Šiame straipsnyje aptarsiu kiekvieno metalo investavimo galimybes ir galimybes.

Ką žinome apie auksą?

Auksas yra ilgą laiką buvęs populiarus tauriųjų metalų pasirinkimas dėl savo ilgaamžiškumo ir vertės išsaugojimo galimybių. Šis metalas yra puikus hedge’as ir yra laikomas saugia investicija per ekonomikos krizes ir nestabilumą. Žmonių kolekcionavimas ir jo kultinis statusas gali taip pat turėti įtakos aukso kainai. Nors jis gali būti brangesnis, jis yra reikšmingas dėl savo pridėtinės vertės ir tikimybės išsaugoti vertę ilgą laiką. Ypač kuomet turime prastas ekonomines prognozes.

Sidabras – kodėl jis toks populiarus?

Tuo tarpu, sidabras gali būti pranašesnis už auksą, kai kalbama apie jo investavimo galimybes. Sidabro kaina yra žemesnė nei aukso, todėl jis gali būti prieinamesnis investuotojams su mažesniu biudžetu. Privalome pabrėžti, jog sidabras yra plačiau naudojamas pramonėje, o tai reiškia, kad jo kainos svyravimai gali būti didesni, tačiau ir galimybės pelningos investicijos. Sidabras taip pat gali būti galima investicija iš šalies, pasitelkiant monetų kolekcijas ir sidabrinius papuošalus.

Palyginkime šiuos privalumus ir trūkumus tarpusavyje

Abejose pusėse yra ir tam tikrų trūkumų, kurių reikia atsižvelgti. Nors sidabras yra naudojamas ir pramonėje ir monetų kolekcionavime, jis ne visada laikomas reikšmingu tauriuoju metalu kaip auksas, ir jo vertė svyruoja labiau ir yra ne tokia patikima kaip aukso. Auksas taip pat gali būti geriau tinka kaip diversifikacija, ypač per ekonominius nestabilumus, o sidabras gali būti geriami kaip pelningos ilgalaikės investicijos.

Pasirinkimas tarp sidabro ir aukso gali taip pat priklausyti nuo sąlygų rinkoje. Kai kuriais laikais galite rasti puikių sidabro ar aukso investavimo progų, o kitais – prastos ir mažiau pelningos. Kita svarbi prielaida yra susijusi su pasirinktu investicijos tikslu. Ar norite daugiau investuoti į tauriuosius metalus dvejiems metams, arba norite tai padaryti kaip ilgalaikę investiciją savo pensijos fondams? Abi tauriųjų metalų rūšys gali atitikti skirtingus poreikius ir tikslus.

Tik jus galite žinoti kokį biudžetą turite ir kokius tikslus norite pasiekti.

Related Posts