Orientacinės varžybos darbuotojams: Komandos formavimo strategijos ir nauda

Vasaros laikotarpis dažnai tampa intensyvios veiklos laikotarpiu organizuojant komandinės veiklos renginius, įskaitant orientacines varžybas. Renginių organizavimo įmonė „OZI“ siūlo unikalią patirtį, kuri skatina darbuotojų bendradarbiavimą ir stiprina komandos dvasią. Šios varžybos teikiamos tiek kaimo turizmo sodybose, tiek miestuose, leidžiant įmonėms išvengti vietų trūkumo ir sukurti dinamišką, įtraukiantį žaidimą.

Įtraukianti komandinė veikla

Orientacinės varžybos „Kodas L.O.B.I.A.I“ suteikia dalyviams galimybę dirbti komandoms ir išbandyti savo gebėjimus. Komandos skirstomos pagal maršrutus, kuriose joms pateikiamos įvairios užduotys. Kiekvienam maršrutui priskiriamos užduotys, kurias įveikti galima tik naudojant bendradarbiavimą ir strateginį mąstymą. Orientavimasis ir loginių galvosūkių sprendimas suteikia galimybę išryškinti kiekvieno komandos nario stiprybes.

Užduotys gali būti itin įvairios. Pavyzdžiui, dalyviams gali tekti iššifruoti žinutes naudojant Morzės abėcėlę ar Cezario šifrą. Dėl tokio šifravimo, komandos turi greitai susikurti planą, kad per ribotą laiką išspręstų kuo daugiau užduočių.

Unikalios užduotys

Kiekviena užduotis sukurta taip, kad skatintų kūrybiškumą. Pavyzdžiui, viena iš įdomesnių užduočių reikalauja, kad komanda sudarytų gyvą grandinę, kuri perteiks silpną elektros srovę. Tai ne tik išbando komandos bendradarbiavimą, bet ir suteikia galimybę prisiliesti prie inovatyvių sprendimų.

Kita užduotis, pavadinta „Tylos karalius“, taip pat prisideda prie komandų aktyvumo. Čia dalyviai turi sukurti pakankamai stiprų garsą, kurį fiksuoja elektroninis prietaisas. Tokios užduotys reikalauja visų komandos narių įsitraukimo ir padeda sukurti dinamišką žaidimo atmosferą.

Užduoties pavadinimasAprašymas
Gyvoji grandinėSuaugusi grandinė perteikia elektros srovę.
Tylos karaliusSukurti garsą, fiksuojamą elektroniniu prietaisu.

Didelio masto renginiai

„Kodas L.O.B.I.A.I“ užduotys yra sukurti taip, kad juos galima būtų organizuoti ir mažoms, ir didelėms grupėms. Įmonės, turinčios 30 ar net 1000 darbuotojų, gali dalyvauti, nes į šią veiklą įtraukiama daugybė skirtingų maršrutų. Tokiu būdu dalyviai gali nesusidurti su ilgomis laukimo eilėmis, o žaidimas išlieka dinamiškas ir įtraukiantis.

Užduotys išdėstomos ne tik sodybose, bet ir gamtinėse teritorijose, o jei reikia – ir miestuose. Komandos išskirstomos, kad būtų užtikrinta, jog kiekvienas dalyvis turėtų galimybę prisijungti ir aktyviai dalyvauti.

Mieste pagrįstos varžybos

Kitas orientacinio žaidimo variantas yra „Misija neįmanoma“, kuris vyksta miesto aplinkoje. Šis žaidimas leidžia dalyviams bendrauti su aplinka pasitelkiant išmaniuosius telefonus. Kiekviena užduotis apima skirtingas miesto vietas, kurias dalyviai turi pasiekti ir spręsti galvosūkius.

20 užduočių skirtingose vietose suteikia galimybę kiekvienai komandai patirti naujus iššūkius. Organizatoriai, naudodamiesi technologijomis, nuolat seka komandas ir siunčia joms užuominas, kad užtikrintų sklandų žaidimo eiga.

Renginio tipasAprašymas
„Kodas L.O.B.I.A.I“Orientacinės varžybos kaimo aplinkoje.
„Misija neįmanoma“Miesto žaidimas, skirtas mažoms grupėms.

Orientacinės varžybos ne tik atneša naujų idėjų ir iššūkių, bet ir skatina bendradarbiavimą. Tai puikus būdas stiprinti komandas ir atskleisti kiekvieno dalyvio stipriąsias puses.

Related Posts