Kaip žinoti jog laikas keisti valytuvus?

Kuklios valytuvų šluotelės yra priedas, į kurį nekreipiame per daug dėmesio, tačiau dėl prasto matomumo, kuris labai svarbus eismo įvykių metu, investuodami į kokybiškas šluostes ir reguliariai jas keisdami, jūs ir jūsų šeima kelyje bus saugesni ir ilgainiui sutaupysite pinigų. Štai keli ženklai, rodantys, kad laikas keisti valytuvų šluoteles, taip pat kelios rekomendacijos, kaip rasti geriausią naują rinkinį savo automobiliui.

Jei valytuvų šluostės peršoka per priekinį stiklą, o ne sklandžiai nuvalo vandenį, tai iš tikrųjų yra nepakankamo naudojimo, o ne susidėvėjimo požymis. Taip dažnai nutinka karšto ir sauso klimato sąlygomis, kur dėl saulės ašmenys „nusileidžia“ viena kryptimi, o ne gali apsiversti, kai valytuvų šluostės keičia kryptį. Bet kokiu atveju tai ženklas, kad laikas keisti valytuvus. Kai tai padarysite, apsvarstykite galimybę sumontuoti valytuvų šluoteles, kuriose būtų naudojamas natūralios ir dirbtinės gumos mišinys, o ne 100 % natūrali guma. Įrodyta, kad sintetinės gumos yra atsparesnės saulės daromai žalai ir „stingimui“ nei natūralus kaučiukas. Priekinio stiklo valytuvus, kurie palieka dryžius ant priekinio stiklo, gali tekti nuvalyti minkšta šluoste, kad pašalintumėte nešvarumus ar šiukšles, tačiau jei dryžiai nesiliauja, tai yra ženklas, kad patys valytuvai sugenda ir kad laikas juos pakeisti. Kai tradicinės valytuvų šluostės turi tik nuo keturių iki aštuonių slėgio taškų, plokščios šluostės, turi šimtus kontaktinių taškų. Taip sukuriamas pastovus slėgis per visą kiekvieno atskiro valytuvo ilgį. Rezultatas – sklandesnis, tylesnis ir pastovesnis veikimas, ypač važiuojant didesniu greičiu ir intensyviai naudojant – kai mums jų labiausiai reikia!

Girgždantis valytuvas yra ne tik erzinantis, bet ir netinkamo pritaisymo arba atėjo laikas jį keisti ženklas. Abiem atvejais valytuvo guma nesiliečia su jūsų automobilio priekiniu stiklu ir nebus tinkamai išvalyta. Pirmiausia pabandykite priveržti arba atlaisvinti valytuvų svirtis, kad pamatytumėte, ar šluotelę tiesiog reikia sureguliuoti. Jei po reguliavimo vis tiek girdite girgždėjimą, laikas pakeisti peilius. Nešvarus priekinis stiklas gali išsitepti – ant stiklo esanti šiukšlių ar nešvarumų plėvelė gali neleisti mentėms švariai liestis su priekiniu stiklu, todėl dideli plotai bus nešvarūs, o matomumas prastas. Jei išvalėte priekinį stiklą ir jis vis tiek ištepa, laikas keisti valytuvus. Daugiau informacijos apie valytuvus rasite carglass.lt puslapyje

Related Posts