Televizorių remontas – kaip išsirinkti patikimą meistrą?

Prireikus televizoriaus remonto, daugelis pasimeta. Ką daryti ir kur dabar kreiptis? Būtent šie klausimai ateina kiekvienam. Jeigu norite, jog televizoriaus remontas vyktų sklandžiai, nesiblaškykite ir iš karto pagalvokite, kokio meistro jums reikia:

  • Kiek galite skirti televizoriaus remontui? Televizorių remontas kartais gali kainuoti pigiau, jeigu pasirenkamas savarankiškai dirbantis meistras. Tačiau tuomet kyla klausimas, ar jis tikrai pakankamai kompetentingas, kad atliktų reikiamus darbus?
  • Sekantis klausimas, į kurį turite atsakyti, koks jūsų televizoriaus modelis? Jeigu turite patį naujausią televizorių, vargu, ar verta eiti pas meistrą, kuris šioje srityje dirba jau daug metų ir bent kelis dešimtmečius jau nebekelia savo kvalifikacijos.

Ar kaina priklauso tik nuo meistro patirties?

Televizorių remonto kaina neretai būna skirtinga ir tai priklauso tikrai ne tik nuo meistro patirties, bet ir kitų dalykų:

  • Televizoriaus gedimai. Neretai pagrindinis kainos kriterijus būna gedimas. Kuo gedimas sudėtingesnis, tuo daugiau meistrui teks skirti laiko, jog jį pataisytų, todėl ir kaina būna didesnė.
  • Ar reikės naujų detalių? Tam tikrais atvejais prireikia naujų detalių, kurios pakelia kainą. Pavyzdžiui, jeigu televizoriaus ekranas įskilo, reikės naujo stiklo, kurio kaina tikrai bus nemaža. Mokėti reikės ne tik už darbą, bet ir pirktą prekę.
  • Įmonė, kurią pasirinksite. Neretai kaina priklauso nuo to, ar įmonė yra PVM mokėtoja, o gal meistras dirba ne įmonėje, o savarankiškai? Kuo mažesnius mokesčius įmonei reikia mokėti, tuo pigesnės kainos galima tikėtis. Visgi būna išimčių, todėl tai neturėtų būti pagrindinis kriterijus.
  • Televizoriaus modelis. Suremontuoti televizorių, prie kurio teko prisiliesti daug kartų yra lengviau, nei tą, kuris remontuojamas pirmą kartą. Jeigu turite patį naujausią televizorių, kuris turi daug funkcijų, gali būti, jog meistrui bus sunkiau atrasti gedimą ir jį sutaisyti, todėl ir kainuos brangiau.

Televizoriaus remontas, jo  kaina priklauso nuo daugelio dalykų, todėl kartais naudinga susisiekti su daugiau, nei keliais meistrais ir iš karto pasiteirauti dėl kainos. Susisiekti su keliais meistrais naudinga ir dėl to, nes bus galima daugiau sužinoti apie televizoriaus gedimus, bei ateityje bus lengviau bendrauti su pasirinktu meistru.

Patikima ir rekomenduojama taisykla – Taisykla7

Related Posts