Kaip gauti energinio naudingumo sertifikatą?

Prireikė energinio naudingumo sertifikato? Geros žinios jums – jį gali gauti greitai ir lengvai. Jums tik reikės surinkti visus reikiamus dokumentus, išsirinkti ekspertus ir patikėti jiems darbus. Energinis naudingumo sertifikatas dažniausiai gali būti gaunamas net neišėjus iš namų. Galite surinkti visus reikiamus dokumentus ir nuotraukas, kuriuos atsiųsite el. paštu, tuomet po poros dienų gausite galiojantį dokumentą. Ekspertai jį įregistruos sertifikatų centre, todėl jums nebereikės atlikti jokių darbų.

Per kiek laiko pristatomas?

Energinio naudingumo sertifikato pristatymo laikas priklauso nuo to, kokios klasės pastatas sertifikuojamas. Trumpiausiai užtrunka sertifikuoti seną namą. Tokiu atveju gausite sertifikatą vos per 1-3 dienas. Jeigu namo klasė yra C arba B, reikės palaukti iki 5 dienų. Aukščiausios klasės sertifikatams – A, A+, A++ gali prireikti net iki 10 dienų. Visgi atkreipkite dėmesį į tai, jog tai priklauso nuo įmonės, kurią pasirinksite, užimtumo. Savaime suprantama, jog kai kurios įmonės ekspertai bus mažiau apkrauti, todėl darbai bus atlikti greičiau, kitiems reikės šiek tiek ilgiau palaukti, kol bus atlikti darbai.

Ar reikalingas sertifikatas, jeigu parduodamas objektas neturi šildymo sistemos?

Energinio naudingumo sertifikatas užtrunka neilgai, tačiau jis kainuoja, be to, reikia surinkti daug dokumentų, jog būtų galima jį gauti. Todėl nenuostabu, jog kartais kyla klausimas, kada tik jis būtinas, o kada tiesiog patartinas. Jeigu parduodamas namas ar pastatas neturi šildymo sistemos, tuomet sertifikatas jums visiškai nebūtinas. Tačiau atkreipkite dėmesį į tai, jog jums bus reikalinga pažyma, jog pastatas nesertifikuojamas. Taigi iš dalies jums vis tiek prireiks ekspertų peržiūros ir pažymos.

Ar yra minimali naudingumo klasė, priklausanti naujai statomiems pastatams?

Jeigu domitės nekilnojamu turtu, tuomet pastebėjote, jog naujai pastatyti pastatai yra tik aukštos energinės naudingumo klasės. Taip yra dėl to, jog tai reikalaujama statybos techniniame reglamente. Bet kuris pastatas, kuris statomas po 2021 metų sausio 1 dienos, turi atitikti A++ energinio naudingumo klasę. Prieš tai nuo 2018 metų dar užteko A+ energinio naudingumo klasės. Na, o nuo 2016 iki 2018 metų minimali energinio naudingumo klasė buvo A. Prieš tai nuo 2006 metų sausio 4 dienos buvo nurodyta minimali C klasė, o gerokai vėliau – 2014 metais B klasė. Po truputį priartėjome prie aukščiausios klasės.

Related Posts