Į ką atkreipti dėmesį, prieš nuomojantis komercines patalpas?

Vis daugiau didėja naujų verslų visoje Lietuvoje, o su tuo atsiranda ir daugiau biuro erdvių ir kitų komercinių patalpų. Daugumai sostinės verslininkų, yra svarbu plėstis kuo plačiau, todėl jiems reikalingos naujos komercinės patalpos Vilniuje. Net ir verslą pradedantiesiems yra svarbu turėti kur nors patalpas, kad galėtų suteikti gyvą konsultaciją savo klientams. Kiekvienam verslas dažniausiai yra skirtingas, todėl ir poreikiai gali būti skirtingi. Pasitarę su ekspertais, jūs galite sužinoti apie jums tinkamas komercines patalpas, kurios nuostabiai tiks jūsų verslui.

Komercinių pastatų klasifikacijos

Dauguma nežino, bet kiekvienas komercinis pastatas yra sudaromas iš penkių kategorijų, todėl jų naudojimai yra skirtingi.

Penkios pagrindinės kategorijos

  • Ofisai,
  • Mažmeninė prekyba – parduotuvės, prekybos centrai.
  • Laisvalaikis – barai, restoranai, kavinės, sporto objektai ir viešbučiai
  • Pramoniniai – sandėliai ir gamyklos
  • Sveikatos priežiūros – medicinos centrai, slaugos namai ir ligoninės

Pagal ką rinktis lokaciją?

Kuomet ruošiatės pirkti arba nuomotis komercines patalpas, jums svarbu žinoti, kur randasi jūsų klientai. Pagalvokite, kurioje vietoje, klientams patogiausia būtų atvykti pas jus. Lokacija yra labai svarbi mažmeninės prekybos įmonėms. Nepamirškite pagalvoti ir apie savo konkurentus. Nerekomenduojama rinktis patalpas ten, kur konkurentas bus prie pat jūsų. Kitiems yra labai svarbu būti prie tiekėjų, kad galėtų lanksčiau dirbti ir lengviau kontroliuoti atsargas ir žinoma taip sumažinti transporto išlaidas. Ar turite galimybę dirbti iš namų? Išsikeldami sau šiuos visus klausimus ir tiksliai apsvarstę, jums bus lengviau išsirinkti lokaciją.

Atkreipkite dėmesį į kainas

Dažnai galima rasti naujų biurų už mažesnes kainas, tam tikrose vietose, kur nėra daug nekilnojamo turto. Bet reikėtų pagalvoti, kad tai gal nėra tinkama vieta verslui, jei ten nieko nėra. Miesto centre patalpų nuoma dažniausiai kainuoja daugiau, nei užmiestyje. Tačiau nepamirškite apskaičiuoti, kad su geresne lokacija, jūs galite pritraukti didesnį kiekį naujų lankytojų ir taip padidinti savo pardavimų pajamas.

Lokacijos svarbumas darbdaviams

Kuomet turite verslą, jame yra reikalingi ir darbuotojai. Todėl pagalvokite, ar rasite reikiamos kvalifikacijos žmogaus, toje vietoje? Kadangi vis daugiau žmonių atsisako darbo pasiūlymų, dėl netinkamos lokacijos.

Related Posts