Kodėl dietos nepadeda svorio kritimui?

Numesti svorio yra kur kas sudėtingiau nei kada nors galėjo pagalvoti tie, kurių nekankina viršsvoris. Tam reikia labai daug pastangų, dažnai tenka išbandyti ir skirtingus metodus, priemones, kurios galiausiai nudžiugins rezultatu, kurio yra siekiama.

Visgi, daugelis labai blogai daro dėl to, kad laikosi dietų. Tai yra gana didelė problema, kuri ateityje gali ne tik sutrikdyti medžiagų apytakos ratą, tačiau taip pat ir ne tik nenumesite svorio, tačiau jis augs dar labiau.

Turintiems labai didelį svorio perteklių – visada pirmiausia siūloma skrandžio mažinimo operacija, kadangi jos galimybės šiuo metu yra labai plačios bei prieinamos kiekvienam.

Per mažas kalorijų kiekis

Dietų esmė yra sumažinti kalorijų kiekį, tad natūralu, kad svoris kris. Tačiau dažniausiai sumažinamas kiekis yra toks didelis, kad žmogus nebeturi jėgų atlikti įprastus darbus.

Galiausiai, organizmas kasdien nepripras gauti labai mažus kiekius ir kai vėl pradėsite valgyti didesnėmis porcijomis, tai yra, kai dieta bus baigta – galiausiai svoris labai intensyviai pradės augti. Vien dėl to dietos, kad ir kokia būtų pasirinkta – blogas sprendimas Jūsų kūnui.

Reikia įtraukti ir fizinį aktyvumą

Dietos yra blogas pasirinkimas, tačiau jeigu valgysite sveikai, su reikalingu kalorijų kiekiu ir tuo pačiu būsite fiziškai aktyvus – Jūsų savijauta tikrai bus geresnė. Fizinis aktyvumas tikrai nereiškia, kad žmogus turi sportuoti.

Dažniausiai pakanka tik judėti daugiau, kad savijauta būtų geresnė. Judėti apskritai reikia visiems asmenims nepriklausomai nuo to – ar jūsų svoris yra per didelis, ar ne. Tai yra sveikos gyvensenos garantija.

Skrandžio mažinimas

Dietos yra blogis, tad pirmiausia reikia susitvarkyti mitybą. Tai galima padaryti ne tik su profesionaliu dietologu, tačiau taip pat ir skrandžio mažinimo operacijomis. Jas atliekantis chirurgas nerijus Kaselis teigia, kad tai galimybė jaustis sotumo jausmą ir tuo pačiu būti ramiu, kad svoris kris. Tai, žinoma, ne estetinė, tačiau sveikatos gydymo operacija, tad ją rinktis turi jau tie, kurių KMI yra didesnis nei 35.

Visada svorio metimo metu reikia tartis su specialistais, kadangi jie gali padėti suprasti kas ir kaip. Taip pat siūlome nepamiršti, kad svarbu tartis ne tik su dietologais, tačiau ir chirurgais. Nors jie dažniausiai yra paskutinis žingsnis, kelias, kurio reikia imtis, tad geriau šis, nei jokio ir gyvenimas su sveikatos problemomis.

 

Related Posts