Specialistai pataria: į ką svarbu atsižvelgti renkantis miegamojo lovą?

Renkantis miegamojo lovą svarbu, kad lova miegui būtų patogi, kad iš ryto atsikėlus neskaudėtų galvos, kaklo srities, nugaros, sąnarių, raumenų ir reikia atsižvelgti į kelis esminius dalykus:  į lovos dydį, aukštį ir lovos  estetiką. Prieš renkantis naują lovą reiktų žinoti miegamojo kambario matmenys, tada žinosite kokio dydžio lova  gali tilpti, kiek liks vietos praėjimui, ar tilps prie lovos staliukas, o gal laisvą dalį reikalinga bus  užimti kūdikio lovele. Plačiau visą informaciją jums gali suteikti parduotuvės konsultantas. Baldų salonuse lovų matmenys pateikiami išoriniai ir vidiniai, žinodami vidinius matmenys, žinosite kokio dydžio bus reikalingas čiužinys. Lovos aukštis pasirenkamas individualiai, pagal poreikį vieniems reikalinga žemesnė lova, kitiems aukštesnė, čia galioja tik jūsų apsiprendimas. Lova, kurioje įmontuota patalynės dėžė, patogi susidėti patalynei arba retai naudojamiems daiktams, taip sutaupysit miegamojo erdvės ir visada bus tvarka.

Mažas miegamasis, kokią išsirinkti lovą?

Mažas miegamasis atrodys apkrautas, jeigu lova bus per didelė, jeigu lova bus per maža gali būti nepatogu išsimiegoti. Lovą reiktų rinktis tokio dydžio, kad ją pastačius, dar liktų 50 cm tarpas iki sienos ir galėtumet patogiai praeiti. Jeigu miegamasis nėra standartinis, tuomet lovą galima pasigaminti pagal individualų  užsakymą, ji bus konkrečiai pritaikyta jūsų erdvei. Šiuo metu madingos lovos yra su galvūgaliais ir kojūgaliais, aptrauktais oda arba kitokia medžiaga. Tokios lovos gali puikiai atrodyti didelėje erdvėje, tačiau mažoje dar labiau ją gali sumažinti. Renkantis  šį baldą mažam ar dideliam kambariui svarbu išsirinkti gerą ir kokybišką čiužinį, o jeigu perkate lovą su įmontuotu čiužiniu, būtinai jį išbandykite pagulėkite, pasivoliokite.

Miegamojo kambario dekoras

Kuriant miegamojo kambario dekorą, dažniausiai pasirenkama smėlio, balta, kreminė spalva nors šiuo metu populiari tapo tamsiai ruda, pilka spalva, o kad dekoras atrodytų  žavingai, jį lengva derinti su rudos spalvos mediena. Spėjama, kad pilka derinama su balta išliks viena iš madingiausių atspalvių.

Related Posts