Kaip tinkamai valyti indukcinę kaitlentę?

Kad indukcinė kaitlentė pastoviai blizgėtų ir būtų švari, reikalinga tinkamai ją prižiūrėti. Puodą ar keptuvę prieš statant ant indukcinės kaitlentės, jo dugną sausai nuvalyti, nes kaitlentės paviršiui kaistant nuo drėgmės ant jos gali susidaryti baltos dėmės. Indams ir kaitlentei plauti turi būti atskiros kempinėlės, nes indų plovimo kempinėlėje gali likti riebalų ar maisto likučių, o kaitlentei kaistant jos pridegs ir atsiras dėmės. Po maisto gaminimo reikia leisti kaitlentei atvėsti ir tada nuo jos nuvalyti visus atsiradusius  nešvarumus, nes sekantį kartą gaminant ant nenuvalytos kaitlentės, maisto nešvarumai gali stipriai prisvilti, tuomet su šlapia kempinėle išvalyti nepavyks, o bus reikalingas specialus valiklis indukcinei kaitlentei valyti, kad nesubraižytumėt viryklės paviršiaus, nesinaudokite aštriais šveitikliais ar peiliais, o naudokite tik specialų grandiklį, nusausinkit popieriniu rankšluosčiu ar specialia šluoste.

Kokiomis savybėmis pasižymi indukcinės kaitlentės valiklis?

Su aukštos kokybės kaitlentės valikliu puikiai nublizginama kaitlentė. Nebraižo kaitlentės paviršiaus, pašalina pridegusius maisto likučius, kaitlentės paviršių aptraukia apsagine plėvele, kad vėliau būtų lengviau nuvalyti.

Kodėl namuose atsiranda pelėsis ir kaip jį išnaikinti?

Pelėsis atsiranda ten, kur yra daug drėgmės, jisai nebijo šalčio ir gali gyventi neigiamoje temperatūroje, tik tuomet jis nesidaugina. Pelėsio yra įvairių rūšių, kai kurios rūšys yra nuodingos, o kai kurios rūšys visa nenuodingos ir naudojamos maisto pramonėje, pvz., pelėsinis sūris jame yra ta rūšis, kuri nesidaugina ir nenuodinga. Drėgnoje patalpoje, kai pelėsis dauginasi jis išleidžia sporas ir toksinus, jie ir sukelia kvėpavimo takų ligas ir alergijas. Pats pelėsis ypač kenkia paviršiams ant kurių apsigyvena, nes jis maitinasi organinėmis medžiagomis ir vandeniu, o saulės šviesos  jam nereikia. Daugiausiai nukenčia mediniai paviršiai, nors gali veistis ir ant betono ar plastiko, jeigu tik jis nėra švarus. Pelėsis nemėgsta švaraus plastiko, metalo, stiklo, jam patinka lengvai ardomos medžiagos, kurios kaupia nešvarumus. Actas, balikliklis, vandenilio peroksidas naudojamas pelėsio naikinimui. Po valymo- svarbu patalpą išvedinti.

Related Posts