Kaip atnaujinti kilimo išvaizdą?

Bjaurus kilimas tikrai gali pabloginti kambario išvaizdą, o tai ypač dažna problema nuomininkams, kuriems paprastai draudžiama išmesti ar pakeisti kilimą.  Nuobodžioje patalpoje niūrus kilimas gali traukti akis žemyn, kur jos užsifiksuoja ant senstančių pluoštų ir suploto paviršiaus. Laimei, kai negalima nuimti ar pakeisti kilimo, galite pagerinti situaciją naudodami protingą dekoravimo triuką: sutelkite dėmesį į sienas. Sienos suteikia dominuojančią spalvą kambaryje, todėl nudažydami jas ryškiu atspalviu, pavyzdžiui, ryškiai mėlyna, galite nukreipti dėmesį nuo blunančio kilimo ir netgi galite pamatyti kambarį visiškai nauja šviesa. Naudodami ryškesnę sienų spalvą galite pastebėti, kad nebeturėsite problemų su kilimu. Šis sprendimas ypač gerai tinka neutralių atspalvių patalpose, kurios lengvai pašviesinamos.

Net ir glotniausio naujo dažymo gali nepakakti seno kilimo iššūkiui įveikti. Laikui bėgant kilimai praranda tūrį ir blizgesį, tampa plokšti, nuobodu ir purvini. Dėl nešvarių kilimų visas namas gali atrodyti apleistas, tačiau jei nesate pasiruošę arba negalite pakeisti grindų dangos, apsvarstykite galimybę įsigyti kilimų grėblį. Naudojant kartu su kilimų valikliu, šis paprastas buitinis įrankis gali padėti atgaivinti kilimą. Grėblys atlaisvina ir pakelia įdubusius nešvarumus, naminių gyvūnėlių plaukus ir negyvą odą, kurią galėsite nuvalyti dulkių siurbliu arba kilimų valikliu. Jis taip pat supurto pluoštą, todėl kilimas atrodo beveik naujas.

Jei visa kita nepavyksta ir jums įstrigo baisus kilimas, kuris atrodo baisiai su bet kokia sienų spalva nudažykite! Purškiami apmušalų dažai giliai įsiskverbia į kilimo pluoštą nepalikdami traškių likučių, todėl galite nudažyti kilimą bet kokia norima spalva. Galite pasirinkti nudažyti visas grindis viena spalva arba nudažyti trafareto raštą per seną spalvą, arba netgi galite nudažyti visas grindis nauja spalva ir pridėti trafaretus ant šio atnaujinto fono. Kilimo dažymas yra tokia pati ekstremali priemonė, kokios galite imtis jo visiškai nenuėmę.

Cheminis kilimų valymas. Viena iš geriausių ir labiausiai pasiteisinusių priemonių, kurias galite sau leisti, norint, kad kilimas atrodytų kaip naujas. Cheminis valymas tai giluminis kilimo valymas, jūsų kilimas bus visiškai išvalytas ir nuo dėmių ir dulkių, kuriu ilgainiui bus prikaupęs.

Related Posts