Kokią tvorą rinktis norint sutaupyti?

Tvoros įrengimas – tai labai svarbus ir atsakingas darbas bet kurio sklypo savininkams. Nuo jo priklauso tiek teritorijos saugumas, tiek ir joje gyvenančių ar dirbančių žmonių privatumas. Kiekvienu atveju, renkantis tvorą, šeimininkams tenka apsispręsti dėl to, kokia bus jos paskirtis ir kokias užduotis ji turės padėti išspręsti. Didžiulė modelių, formų, konstrukcijų ir medžiagų įvairovė, leidžia įsirengti tvorą kuri bus išskirtinai graži, neįveikiamai tvirta arba išsiskirs savo spalvine gama. Tačiau neretai būna taip, kad viskas ko reikia – tai kuo paprastesnio ir ekonomiškesnio sprendimo. Tokiais atvejais nepakeičiama yra segmentinė tvora, kurią dažnai galima pamatyti tiek šalia viešųjų pastatų, komercinių ir pramoninių objektų ir žinoma privačių sklypų bei teritorijų.

Kalbant apie taupymą, įrenginėjant tvorą, daugelis įsivertina tik jos elementų kainą, retai pagalvojant ir apie tai kiek laiko, pastangų, ir kartais pinigų kainuoja ir pats darbas. Segmentinių tvorų atveju, ekonomija yra tiek kalbant apie pačias konstrukcijas tiek ir apie jų įrengimą. Tai neabejotinai pats tinkamiausias sprendimas, kai kalba eina apie nebrangų, greitai pastatomą variantą, kurio pagrindinis tikslas būtų nubrėžti tam tikros teritorijos ribas ir užtikrinti bent minimalų saugumą.

Visgi nežiūrint į savo nedidelę kainą, segmentinės tvoros negalima vadinti laikinu ar nepatikimu sprendimu. Jos pasižymi ganėtinai geromis techninėmis savybėmis, kurios kartais net nenusileidžia gerokai brangesniems variantams. Konstrukcija yra gaminama iš cinkuotos vielos, padengtos polimerinėmis medžiagomis, suteikiančiomis papildomą apsaugą nuo išorinių veiksnių. Tai leidžia prailginti tvoros tarnavimo laiką, praktiškai neprarandant pradinės išvaizdos.

Kai tenka pasirūpinti ganėtinai didelių teritorijų apjuosimu tvora, būtent segmentiniai modeliai yra pirmas pasirinkimas. Papildomam saugumui užtikrinti, prie jų galima įrengti stebėjimo ir kitas saugumo sistemas, o patekimą ir išėjimą iš teritorijos kontroliuoti vartelių ir vartų pagalbą. Montuojant tvorą iš tinklinių segmentų ją yra labai paprasta pritaikyti prie landšafto įvairovių: įkalnių, nuokalnių, staigūs posūkiai ir kiti nelygumai. Tiems darbams atlikti nereikia jokios sunkios technikos ar sudėtingų procesų. Taigi įrenginėjant tvorą net ir ganėtinai didelio perimetro teritorijoje, darbai neprailgs.

Related Posts