Kaip prižiūrėti natūralios odos rankinę?

Natūrali oda  yra itin mėgstama medžiaga, iš kurios dauguma gamintojų gamina rankines ir kitus aksesuarus. Nors ji pasižymi patvarumu ir jos gaminius tinkamai prižiūrint ir atnaujinus, galima nešioti ne vienus metus, reikėtų nepamiršti, jog jai būtina speciali priežiūra.

Rankinės iš natūralios odos būna pačios įvairiausios, skirtos tiek kasdienai, tiek išeigai. Pastarosios būna pagamintos iš plonesnės odos, dengtos laku, ar dekoro elementais, todėl jų priežiūrai reiktų skirti ypatingą dėmesį ir valymui naudoti tik specializuotas priemones, kurios nepakeis nei odos tekstūros, nei paliks žymių. Pavyzdžiui, galima įsigyti impregnantą, kuris padės apsaugoti tiek nuo drėgmės, tiek ir nuo purvo ar dėmių. Be to, kokybiškos priežiūros priemonės padeda sukurti akimis nematomą apsauginį barjerą, kuris yra atsparus ir smulkiems fiziniams subraižymams. Be to, oda būna prisodrinta ir išlieka elastinga, todėl neskilinėja ir nepraranda savo prekinės išvaizdos. Tačiau reikėtų būti atsargiems, pradėjus naudoti naujas impregnavimui skirtas priemones, nes neaišku kaip jos reaguos su oda, tad pradžiai reikėtų ją išbandyti ne tokioje matomoje vietoje ar ant vidinės gaminio pusės.

Jei jau taip nutiko, kad ant natūralios odos rankinės atsirado dėmė, tuomet reikėtų nedelsti ir valyti kaip galima greičiau. Vienas iš efektyviausių būdų priemonės putų pagrindu, nes putos ypač gerai absorbuojasi ir padeda išvalyti nešvarumus. Jokiu būdu nereikėtų naudoti kosmetinių servetėlių ar valiklių, kurių sudėtyje yra spirito, nes taip galite negrįžtamai sugadinti odinius aksesuarus ar jų metalines sagtis, kurios gali net oksiduotis.

Nepamirškite ir to, kad jei rankas ką tik pasitepėte rankų kremu ar ką tik nusilakavote nagus, rankinės liesti taip pat nevertėtų, nes kitų atveju, priemonės pėdsakai liks ir ant odos. Juos pašalinti bus itin sudėtinga. Taip pat jei norite, kad natūralios odos rankinė neprarastų savo spalvos ar jos nepakeistų, nerekomenduojama jos palikti ir vietose, kurias pasiekia tiesiogiai saulės spinduliai. Įkaitusi oda, gali tapti ne tokia patrauklia ir su laiku net pradėti skeldėti.

 

Related Posts