Klausimai į kuriuos atsako vestuvių fotografas

vestuviu fotografas

Vestuvių fotografas ne tik profesija

Kiekvienas iš mūsų, gyvenimo metu turime atrasti kokius pomėgius mėgstame, koks yra mūsų pašaukimas, hobiai ar gyvenimo aistra. Šiandieną bus kalbinamas vestuvių fotografas, kaip jis atrado mėgstamą veiklą ir tai pavertė pragyvenimo šaltiniu, tai galime drąsiai vadinti verslu su profesionalia komanda.

vestuviu fotografas
Vestuvių fotografo animacija istockphoto šaltinis

 

Fotografija – tai yra gyvenimo būdas – sako specialistas

Nuo mažumens visada mėgdavau daryti nuotraukas su fotoaparatais, dar tuo metu jos buvo vadinamosios „muilinėmis”, naudodavome foto juostas, kurias reikdavo ryškinti patiems, arba nešti į foto atelje. Tuo metu galėdavai padaryti ribotus kiekius nuotraukų, kadangi juostelės buvo brangios ir jas nebūdavo taip lengva gauti provincijoje.

Nepaisant brangių fotoaparatų ir juostelių kainų, mūsų kalbinamas specialistas nuo pat vaikystės pasižymėdavo verslumu, o visus gautus pinigus „investuodavo” į fotoįrangą, ieškodavo patarimų pas pažįstamus žmones. Aišku prie to smarkiai prisidėjo įvairūs fotografų forumai. Tuo metu net Facebook nebuvo, naudodavomės MIRC susirašinėjimo programėlėmis.

Metams bėgant supratau ko noriu gyvenime, jog mane žavi bendravimas su žmonėmis ir nuotraukų darymas. Kiek paaugus vaikystėje, tuo pat metu vystėsi technologijos, foto technika patapo vis labiau įperkama, o tai leido smarkiai tobulėti. Vaikystės prisiminimais dalinasi fotografas.

Meno krypties studijos praplėtė akiratį

Baigus mokyklą, pasirinkau meno krypties studijas Vilniaus kolegijoje, čia tuo pat metu buvau ir studentas ir pradedantysis fotografas. Kaip ir visi fotografai, pradėjau nuo nemokamų fotosesijų su pažįstamais, kitais žmonėmis, o įgavus patirties galėjau priimti ir pirmuosius užsakymus. Su nostalgija prisimenu pirmus uždirbtus, kaip arbatpinigius paliktus 10 litų už nuotraukas. Sutiksite, jog pirmi uždirbti pinigai iš foto veiklos yra neįkainojami emociškai.

Šiuo metu Vilniuje pastebiu vis didėjančia fotografų konkurenciją, norint išlikti konkurencingam, reikia begalo daug investuoti į save ir savo foto techniką, seminarus bei mokymus. O tai yra papildomos išlaidos, kuriuos iš pradžių norimtiems mokytis fotografams yra labai jaučiamos. Ypač tiems žmonėms, kurie neseniai iš savo nedidelio miestelio, persikėlė gyventi į Vilnių.

Tačiau svarbiausia yra žinoti ko nori iš gyvenimo ir kaip tai gauti  – patartimi dalinasi mūsų fotografijos specialistas.

Related Posts